Modellen-info’s

Bij het plannen van een shoot en de eerste contacten met een model, in het bijzonder met beginners, zijn er enkele vragen die altijd worden gevraagd en in de meeste gevallen gelijk zijn. Om deze vragen eens compact te beantwoorden en om wat informatie over mijn werk te geven, heb ik de belangrijkste punten samengevat. Dus als je zin hebt eens voor mijn camera te staan wil ik je aanbevelen dit artikel alvorens te lezen.

Voorafgaande informatie voor mij

Om een shoot te plannen, ik heb wat informatie over jou nodig. Hier ben ik in het bijzonder geïnteresseerd of je al een nauwkeuriger idee hebt, hoe de resultaten van de shoot zullen zijn. Deze kan je me vertellen ook graag door voorbeeldfoto’s van mij, jij of andere fotografen te tonen. Ook interessant voor mij is iji intentie voor de shoot, de vraag waarom jij deze foto’s wil hebben. Als je dit nog aanvult met een paar foto’s van jij zou me dat enorm helpen mij een beeld van jou en jouw wensen te maken. Vooral je behoeften zijn belangrijk voor mij, want ik wil zo veel mogelijk ingaan op jou en jouw persoonlijkheid.

Een voorbereidend gesprek

Net als vele andere fotografen ontmoet ik, indien mogelijk, met elk nieuw model voorafgaand om het model en ook mij de kans te geven kennis met elkaar te maken. Bovendien kunnen we persoonlijk over de wensen en ideeën praten en de verloop ophelderen. Bij deze gelegenheid zou ik dan de model-overeenkomst uitleggen en jij meegeven om het contract in rust door te kunnen lezen. Het treffen zou plaatsvinden in het openbaar, bijvoorbeeld in een café. Dit gesprek wil ik graag als een onderonsje voeren.

Share Button

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *